150 gr mei decojit
65 gr pesto cu busuioc
4 linguri de muguri de pin, rumeniți în tigaie
50 gr frunze de spanac baby
500 gr ricotta proaspătă
3 ouă
3 dovlecei: 2 rași și unul tăiat rondele subțiri
80 gr parmezan, ras mărunt
ulei de măsline
felii de lămâie
sare
piper
Se pun 2¼ căni de apă (560ml) într-o crăticioară la foc mare până începe să clocotească. Se adaugă meiul și, când ajunge să fiarbă înăbușit, se reduce focul la mic și de lasă la gătit 10 min sau până când apa s-a evaporat în totalitate și meiul are o consistență moale. Se ia de pe foc și se lasă la răcit.
Între timp, se încinge cuptorul la 180 grade Celsius și se unge și tapetează cu hârtie de copt o formă cu inel cu diametrul de 22 cm.
Într-un vas mare se amestecă meiul, pesto, 2 linguri de muguri de pin mărunțiți, spanacul baby mărunțit, ricotta, ouăle ușor bătute, dovleceii rași și storși ușor pentru a elimina excesul de apă si 60 gr de parmezan ras. Se condimentează cu sare și piper, se pune în tavă și se niveleazp suprafața cu o lingură. Se presară deasupra restul de parmezan, se ornează cu rondelele de dovlecei și se stropește cu puțin ulei de măsline.
Se coace aproximativ 1 ora sau până capătă culoarea aurie și pare bine pătrunsă. Se lasă la răcit puțin, apoi se scoate din tavă. Când se servește se presară cu restul de muguri de pin și se adaugă feliile de lămâie.
(Rețetă Delicious Australia)