2 mango verzi (sau mango mai tare / crud)
1 morcov
50 gr varză roșie
300 gr creveți proaspeți
50 gr mentă proaspătă
1 linguriță de ghimbir tocat mărunt
½ linguriță zahăr brun
sare și piper după gust
Pentru ornat:
1 linguriță semințe de susan
1 lingură de alune rumenite în tigaie
Dressing:
zeama de la 2 limes
2 linguri zahăr
2 linguri de sos de pește
1 lingură de usturoi tocat mărunt
ardei iute după gust (opțional)
Se amestecă zeama de la cele două limes cu zahărul și apoi se adaugă sosul de pește, ardeiul și usturoiul.
Se curăță creveții păstrându-se coada. Se prăjesc ușor într-o tigaie în care se pune puțin ulei de măsline. Se adaugă apoi zahărul și piperul.
Se taie cele două mango și morcovul în fâșii subțiri și lungi (julienne). Se toacă varza roșie.
Se amestecă bine toate ingredientele, adăugându-se dressing-ul. Se așează pe o farfurie și se ornează cu creveții pregătiți anterior. La final se presară semințele de susan și alunele prăjite.