1 morcov
1 ou
1 castravete
20 creveți proaspeți
50 gr noodles de orez
2-3 frunze de salata
10 foi de orez
1 lingura zahăr brun
1-2 linguri ulei
sare și piper după gust
Sos dulce-acrișor
zeama de la un lime
2 linguri de zahăr
3 linguri de sos de pește
1 lingură de usturoi tocat mărunt
ardei iute după gust (opțional)
Se taie morcovul, castravetele și frunzele de salată în fâșii subțiri și lungi (julienne). Se pregătește o omletă simplă din ou, la care se adaugă sare și piper după gust. După ce s-a răcit, se rulează și se taie tot în fâșii subțiri și lungi.
Se pune apa la fiert și atunci când clocotește se adaugă pastele de orez. Se dau într-un clocot după care se scot și se lasă la răcit. Creveții se rumenesc puțin în ulei și se presară peste ei lingura de zahăr brun, caramelizându-i ușor.
Se pune într-un bol larg 500 ml apă rece. Se ia o foaie de orez și se scufundă în apă nu mai mult de 3 secunde, rotindu-o în același timp astfel încât să se umezească pe toate părțile. Aceasta trebuie să fie destul de umezită cât să poată fi împăturită ușor. Se pune pe suprafața de lucru și se asează pe mijlocul foii câte puțin din fiecare ingredient: morcov, omletă, castravete, doi creveți, noodles și salată, după care se împăturește similar sarmalelor.
Pentru dressing, se amestecă zeama de la lime cu zahărul și apoi se adaugă sosul de pește, usturoiul și ardeiul iute.
Pachețelele se servesc imediat împreună cu dressing-ul. Pot fi păstrate câteva ore la frigider.