//Nachos cu fasole rosie

Nachos cu fasole rosie

1 punga de tortilla chips (natural, fara alte arome – eu le folosesc pe cele de la Kaufland)
1 cutie fasole rosie150 gr.
mozzarella sau branza Cheddar rasa
2 cepe rosii medii
rosii cherry
1-2 avocado coapte
smantana
ardei iute / jalapeno
cateva fire de coriandru (optional)
ulei de masline
lamaie / lime
sare
piper

Se aseaza pe o tava de cuptor chipsurile de tortilla, acoperind-o complet. Se scurge si spala bine fasolea neagra, apoi se tapeteaza cu un servetel pentru a nu fi foarte umeda. Se presara peste chipsuri si peste ea se pune branza rasa si o ceapa taiata solzisori. Se baga la cuptor (170° C) pana se topeste branza (nu mai mult).

In acest timp se pregatesc pico de gallo si guacamole.

Pentru pico de gallo se taie in jumatati rosiile cherry (in sferturi daca sunt mai mari) si se amesteca cu jumatate de ceapa tocata marunt, ardei iute / jalapeno (dupa gust), ulei de masline, sare si piper.

Pentru guacamole se striveste cu o furculita avocado la care s-a adaugat putina zeama de lamaie / lime. Se taie cubulete marunte cateva rosii si cealalta jumatate de ceapa si se adauga peste avocado impreuna cu coriandru, ardei iute / jalapeno, sare si piper. Se amesteca bine.

Se scoate de la cuptor tava cu tortilla si imediat se adauga din loc in loc pico de gallo, guacamole, smantana si coriandru.

Se serveste cat este cald.

2019-03-27T17:45:13+00:00