Crumble cu dovleac, gem si nuci pecan

//Crumble cu dovleac, gem si nuci pecan

Forma rotunda cu inel de 26 cm

180 gr unt 82%
180 gr zahar pudra
50 gr zahar melasat
150 gr oua proaspete (~ 3 buc)
180 gr piure de dovleac copt
10 gr esenta de vanilie
300 gr faina
6 gr praf de copt
3 gr sare fina
5 gr scortisoara

400 gr gem de caise / afine / prune (ceva mai acrisor)

100 gr unt 82%
80 gr zahar melasat
100 gr faina
100 gr nuci pecan
35 gr faina de migdale

Pentru a pregati piureul de dovlec se coace la cuptor si apoi miezul se blenduieste pana devine fin (poate fi si strecurat).
Se amesteca timp de 3 min cu mixerul untul la temperatura camerei (21° C) impreuna cu zaharul pudra si cel melasat. Se incorporeaza treptat ouale lasate la temperatura camerei. Se adauga piureul de dovleac la temperatura camerei si vanilia. Se cerne si amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara apoi, cu o spatula, se incorporeaza in compozitia cu dovleac.
Se unge cu unt o forma de 26 cm (se poate adauga hartie de copt pe fund) si se pune compozitia cu dovleac. Se toarna deasupra gemul.
Se amesteca a doua cantitate de unt la temperatura camerei cu restul de ingrediente pana se formeaza o compozitie de consistenta nisipului umed. Se presara crumble-ul peste gem.
Se coace la 165° C aprox. 50-60 min. Crumble-ul de deasupra se mai intareste dupa ce este scoasa compozitia de la cuptor.

2019-01-08T16:07:07+00:00