Cookies cu seminte de dovleac si merisoare

//Cookies cu seminte de dovleac si merisoare

160 gr unt 82%
150 gr zahar granulat
50 gr zahar melasat
50 gr oua proaspete (~ 1 buc)
220 gr piure de dovleac copt
250 gr faina
2 gr sare fina
10 gr scortisoara
200 gr seminte de dovleac
100 gr merisoare

Se amesteca untul la temperatura camerei (21° C) cu cele doua tipuri de zahar. Se incorporeaza oul si apoi piureul de dovleac ambele la temperatura camerei. Se cerne si amesteca faina cu sarea si scortisoara si apoi, cu o spatula, se incorporeaza rapid (fara a amesteca foarte mult) in compozitia cu dovleac. Se adauga semintele de dovlec prajite la cuptor (5-10 min) si merisoarele.

Se pune cu ajutorul unei linguri de inghetata in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, lasand aprox. 5 cm distanta intre ei.

Se coc 10-15 min la 175° C.

2019-01-08T16:25:01+00:00